Корейските електронни гиганти Samsung и LG се конкурират от години и споровете между тях не са нещо ново, но новият им сблъсък включва адвокати, криминални обвинения и... перални, съобщава CNN Money.

Става въпрос за повредена техника на обща стойност от около 11 000 долара. Samsung обвинява изпълнителния директор на LG за домакински електроуреди Жо Сьонг-жин в това, че е потрошил четири техни перални от висок клас при посещение в германски магазин през миналата година.

Жо отхвърля обвиненията и твърди, че просто е тествал пантите на вратите на уредите.

Скандалът тлееше в продължение на месеци и избухна, след като корейските власти обвиниха Жо във вандализъм. LG отговори като публикува кадри от охранителните камери, които показват как техния високопоставен служител и цяла делегация мъже в костюми инспектират перални. Според компанията, записът оневинява Жо.

В отговор от Samsung обвиниха конкурентите си в манипулация на записа: „Ние сериозно обмисляхме да представим на медиите пълните кадри, но решихме да не го правим”.

От компанията са категорични, че директор на компания не отива в магазина да изпробва даден уред, а това се прави в лаборатория.

Предишната подобна разправия датира от 2012 г. Тогава ударът дойде от Samsung, които специално насочиха към LG видео, озаглавено „Неудобната истина за вместимостта на хладилниците”.