България е може би най-любимата ми държава в Европа. Това каза в ефира на bTV вокалистът на рок бандата Godsmack – Съли Ерна, часове преди концерта им в зала „Арена София“ тази вечер.

„Феновете са това, което ме привлече тук. Винаги трябва да покажа и аз уважението си към тях. Винаги България е била държава, която се е държала мило с нас. Чувствам се у дома тук“, сподели певецът.

Музиката като спасение

Животът на Съли Ерна е като филм - наркотици, алкохол, престъпления, любовни разочарования, паник атаки. Спасението идва в лицето на музиката.

„Ако не бях извървял този път, нямаше да съм човекът, който съм днес. Нямаше да мога да уважавам живота като цяло, без да имам тези преживявания“, сподели Ерна.

Той израства в град Лорънс, Мазачузетс, където животът е труден - банди, насилие, наркотици.

Снимка: Facebook/Godsmack

„Не знаеш, че съседите ти са дилъри или изнасилвачи. Когато си в такава среда, тя ти въздейства. В много ранна възраст бях „вдъхновен“ от грешните неща. За мое щастие баща ми е музикант, а прачичо ми от Сицилия е бил известен композитор. Винаги съм имал музиката в живота си и това ме спаси да отида в затвора или да съм мъртъв“, сподели още вокалистът на Godsmack.

„Растейки се научих да уважавам живота и хората повече. Използвах този опит да помогна на други хора, които водят същия начин на живот“, допълни той.

Според него основното нещо човек да се спаси от този път е да не се отказва, защото по думите му „животът не е честен“ и няма значение колко добър човек си.

Снимка: Facebook/Godsmack

Новият албум на Godsmack, но и последният…

Предстои Godsmack да издадат нов албум. Той обаче ще бъде и последен за групата. Новината шокира феновете не само у нас.

„Мисля, че е време. Направихме много в кариерата си и сме много благодарни за успеха, който постигнахме. Но реалността е, че се опитваме да подходим умно. Същото е, когато ние ходим да гледаме нашите любими групи, които са от 30 години. Не ни пука за новите албуми, искаме да чуем класическите хитове. Феновете искат да чуят именно тях на концертите. Време е „да почетем“ кариерата си и да създадем шоу с най-великите си хитове“, каза Съли Ерна.

Снимка: Facebook/Godsmack

Той обаче побърза да уточни, че няма да спре да създава музика, но не знае дали Godsmack ще продължи да го прави.

Какво още сподели Съли Ерна за трудностите в живота си - гледайте във видеото.