Музиката е усещане, което докосва хората емоционално, казва Съли Ерна в свои интервюта. И точно това се случи на концерта на Godsmack в София снощи.

Хилядите фенове в препълнената зала „Арена Армеец“ изживяха отново „емоцията Godsmack“, след като за първи път ги чуха на живо у нас през 2015 г. в Бургас. Момчетата от Бостън включиха България в турнето си по повод най-новия им албум “When Legends Rise”. 

Първи на сцената, за да подгреят публиката, се качиха новозеландците Like a Storm, които са най-високо класираната рок банда от Нова Зеландия в историята на Американското радио. Те са свирили на една сцена с групи като Korn, Creed, Puddle of Mudd, Staind и много други. А вече и с Godsmack. За първи път бандата гостува у нас, а българките фенове ги посрещнаха подобаващо и им отдадоха значимото уважение, аполдирайки ги преди появата на любимците от Бостън.

Снимка: Явор Николов

Godsmack излязоха на сцената около 20.30 ч. и по време на двучасовия си лайв, освен песни от най-новия им албум, родните фенове чуха повечето от техните най-култови песни, превърнали ги в едно от значимите имена на световната рок сцена. Такава заявка даде самият Съли Ерна още в началото на концерта, докато всички се бяха подготвили да слушат предимно парчета от последния албум, надявайки се да остане време и за по-старите.

Началото бе дадено с „When Legends Rise“ и „1000hp“ от едноименните им два последни албума. След това се върнаха назад във времето с „Cryin' Like A Bitch“ и редуваха нови и стари парчета. Чухме „Say My Name“, „Straight Out Of Line“, „Awake“, „Unforgettable“, „The Enemy“.

На песента „Something Different“ Съли Ерна се обърна към представителите на силния пол в залата с думите „да бъдат истински мъже“ и да качат на раменете си жените. Мнозина приеха предизвикателството и под звуците на парчето и на фона на хилядите светлини от телефоните eдна по една дамите се издигнаха, за да пеят с пълно гърло „Something black, something light, something different...“

Последваха култовите „Keep Away“ и „Voodoo“, за да се стигно до дългоочаквания Drum Battle. Дуелът между Съли Ерна и барабаниста Шанън Ларкин, който е главен елемент от всяко шоу на групата. На двата въртящи се сета барабани с перкусии на сцената двамата музиканти отново накараха публиката да настръхне, мятайки палки във въздуха и демонстрирайки уменията си зад ударните инструменти.

С песента „Whatever“ бе сложен край на концерта, но само формално. На фона на виковете и аплодисментите на екзалтираната пубилка Godsmack се качиха отново на сцената за биса. Освен да свири на китара и барабани, Съли Ерна показа и таланта си на пианото с песента „Under Your Scars“. Той я посвети на музикантите, които сложиха край на живота си през последните години. Сред тях Крис Корнел и Честър Бенингтън. Групата подкрепя каузата в борбата срещу депресията и психичните разстройства, които водят до самоубийство.

Прозвучаха още „Bulletproof“ и „Come Together“ (The Beatles Cover). А краят, някак очаквано, бе сложен с парчето, което ги направи толкова известни по света. А именно „I Stand Alone“ от саундтрака на филма със Скалата „Кралят на скорпионите“.

През целия концерт Съли Ерна не спираше да повтаря на българската публика, че е една от най-великите и именно затова се връща отново и отново в България.

„Велики сте. Това е най-якото шоу от цялото ни турне. Със сигурност ще се върнем“, каза Съли Ерна.

Той повтори думите си и във „Фейсбук“ след края на шоуто снощи, изказвайки благодарността и обичта си към България:

„Това беше епично шоу, София! Вие завинаги държите сърцето ми в ръцете си! Благодаря ви, че бяхте толкова невероятни. Никога няма да забравя тази вечер. До следващия път...“

А ние знаем, че със сигурност ще има следващ концерт и както обещахме – всички ще бъдем отново там, защото музиката на Godsmack е усещане и неповторима емоция.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!