Помните си селфито на Оскарите, когато водеща беше Елън Дедженерис? Изминаха 10 години от този иконичен момент, който счупи Туитър (вече Х). Западни медии описват снимката като времева капсула.

Ето какво се промени за актьорите, участвали в него.

В известния кадър виждаме Мерил Стрийп, Брадли Купър, Джаред Лето, Анджелина Джоли, Брад Пит, Джулия Робъртс, Дженифър Лорънс, Кевин Спейси, Лупита Нионго и Чанинг Тейтъм. Някои от актьорите все още работят усилено и градят кариера, докато други претърпяха сътресения в професионалния си живот.

Кевин Спейси вече не може да бъде видян по подобни награди и събития. Актьорът беше уволнен от хитовия сериал на NETFLIX „Къща от карти“ заради обвинения в сексуален тормоз.

Брадли Купър пък се превърна в постоянно присъствие на Оскарите от този момент през 2014 г., когато беше номиниран за поддържаща мъжка роля за American Hustle. Десетилетие по-късно, Купър има 12 номинации и тази година отново ще се бори за най-добра мъжка роля за „Маестро“, както и за най-добър филм.

Дженифър Лорънс тогава беше номинирана също за участието си в American Hustle. 10 години по-късно Лорънс има общо 4 номинации за „Оскар“ и една награда. Междувременно стана и майка за първи път.

Същата година Джаред Лето спечели „Оскар“ за ролята си в „Клуба на купувачите от Далас“. Лупита Нионго също беше отличена за „12 години робство“.

Брад Пит и Анджелина Джоли по време на снимката все още са двойка. Женят се същата година на интимна церемония във Франция, но по-късно се развеждат и започват да се съдят. През 2020 г. Брад Пит спечели „Оскар“ за поддържаща мъжка роля за „Имало едно време в Холивуд“.

Снимка: Getty Images

Самата Елън Дедженерис преди 10 години все още водеше известното си токшоу. Последният епизод беше излъчен през 2022 г. след 19 години на екран. Сега комедиантът има и проблеми със закона, след като беше обвинена в създаване на токсична работна среда.

„Оскар“ селфито си докара 2 милиона лайка в Туитър и над 2,7 милиона пресподеляния. Снимката остава един от най-големите моменти в съвременната попкултура.