Продуцентската къща „УорнърМедиа“ започна разследване на шоуто на Елън Дедженерис за „токсична работна среда“, след като „Бъзфийд“ публикуваха материал по темата. В него става въпрос за лошо отношение към служителите и създаване на атмосфера на страх, пишат световните медии.

От години се носят слухове за вербален тормоз, търсене на отмъщение и расизъм, свързани с работата в екипа на Елън Дедженерис, но никога не е имало сериозно разследване. Материалът на „Бъзфийд“ разкрива шокиращи подробности за работната среда в комедийното ток шоу.

Според различни източници продуцентите на предаването не проявявали толеранс за спешни семейни случаи, въвеждали необичайни правила и карали недоволните служители да си мълчат.

В един от случаите жена си взела отпуск след опит за самоубийство и когато се върнала на работа станало ясно, че позицията и е елиминирана. Друга чернокожа служителка посъветвала продуцент, че е полезно екипът да премине обучение за расово разнообразие, но била скастрена.

Повечето обвинения за лошо отношение са насочени предимно към старши мениджмънта на предаването, като от „Бъзфийд“ коментират, че не са открили уличаващи случки със самата водеща Елън Дедженерис.

Въпреки това не липсват критики и срещу нея – бивш служител коментира, че ако водещата иска да води собствено предаване е добре да се ангажира повече в работата на служителите си.

Изпълнителните продуценти на предаването Ед Главин, Мери Конъли и Анди Ласнър вече коментираха пред „Бъзфийд“, че ще се постараят да се държат по-добре.

От „УорнърМедиа“ все още нямат официален коментар за разследването.