Мексиканецът Хуан Педро Франко отслабна с 330 кг за три години и вече не носи титлата „най-дебел човек в света”, съобщава БТА. Излишната кожа по тялото му след процедурите за отслабване е 95 кг.

Сега 35-годишният Франко тежи 260 кг. Когато преди три години го включиха в книгата на рекордите на Гинес, той тежеше 590 кг и не можеше да стане от леглото.

Снимка: profimedia.bg

През 2017 г. хирурзи два пъти смалиха стомаха му, но още преди операцията Хуан Педро Франко трябваше три месеца да пази строга диета. След това претърпя още една операция.

Мъжът вече може да ходи с бастун и да става и сяда сам. „Фантастично е да мога да се движа, да съм самостоятелен”, споделя той.

 
 
 
View this post on Instagram

 

A post shared by Juan Pedro Franco (@juanpfranco) on

Хуан Педро Франко вече не страда от диабет и високо кръвно. Сега той има цел да постави нов световен рекорд – за най-голямо свалено тегло. Предстои му нова операция, този път за отстраняване на излишната кожа.

Снимка: profimedia.bg

Още на шест години Хуан е бил едричък – тежал е 64 кг. На 17 години вече е тежал 229 кг. Тогава е преживял катастрофа и заради сериозните травми е останал една година на легло. Затова е започнал да наддава още повече.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!