Британският актьор Кит Харингтън, познат на публиката от ролята му на Джон Сняг в култовия сериал “Игра на тронове”, е постъпил в клиника, съобщават световните медии. Той ще лекува алкохолна зависимост и стрес.

Новината идва точно седмица след финала на сериала на НВО.

Според приятел на Харингтън, който е пожелал да остане анонимен, актьорът е постъпил за лечение няколко дни преди последната серия на “Игра на тронове”, посочвайки финала на сериала като една от причините за неговото състояние.

“Действителността го удари много силно. Осъзна, че това е краят на нещо, по което е работил толкова здраво толкова много години. Имаше момент, в който се питаше какво следва”, коментира източникът, цитиран от “Варайъти” и “Пейдж сикс”.

Мениджърът на Харингтън коментира пред “Ти Ем Зи”, че актьорът е решил да използва почивката си, за да прекара време в уелнес център, където да поработи върху лични проблеми.

Харингтън неведнъж е коментирал предизвикателствата на това да бъдеш главен герой в култовия сериал.

“Най-мрачният ми период беше когато историята се въртеше предимно около Джон Сняг, когато той умря и после възкръсна. Не ми харесваше фокусирането на сериала върху Джон. Когато се превърнеш в основна линия в една продукция, фокусът върху теб е ужасяващ. Това беше времето, когато започнах да ходя на терапия. Чувствах се много несигурен”, коментира той пред “Варайъти” преди време.