Предпоследният епизод на култовия сериал на НВО “Игра на тронове” остави феновете и критиката на сагата изключително разочаровани, пишат световните медии. Краят на историята наближава, като последният епизод ще бъде излъчен идната неделя, в България – понеделник.

Внимание – тази публикация съдържа информация за епизод 5 на “Игра на тронове”!

В последния епизод на сериала зрителите станаха свидетели на битката между армиите на Денерис Таргериен и Церсей Ланистър. Наградата е Железният трон. Макар феновете да се надяваха, че героинята на Емилия Кларк ще опровергае слуховете и ще остане боец за свободата на слабите, в епизод 5 видяхме как драконът на Денерис – Дрогон изпепелява Кралски чертог, въпреки че градът се предаде още в началото на битката.

Праволинейната история, която превръща Денерис в “Лудата кралица” на “Игра на тронове” разгневи феновете и онлайн се появиха много колажи и негативни коментари.

Потребител в “Туитър” сподели картинка на вече покойният герой Робърт Баратеон, на която той моли за обезболяващо и написа: “Много ми харесва как преди две седмици всички фенове на “Игра на тронове” нямаха търпение да разберат какъв е краят, а сега искат просто да свърши”.

На друга картинка пък виждаме класическо изображение на кралски шут, а текстът към нея гласи: “Това съм аз, вярвайки, че Джейми замина, за да убие Церсей и не искаше да нарани Бриен”.

Друга “Туитър” публикация припомня историята на сериала. “В сезон 1, епизод 1, Джейми Ланистър бута Брандън Старк от прозорец на висока кула. Това е намек от сценаристите Дейвид Бениоф и Дан Уайс за сезон 8, епизод 5, където по подобен начин изхвърлят цялото развитие на героя на Джейми през прозореца”.

Онлайн се появиха и няколко видеоклипа, от които изглежда, че и самите актьори не са особено доволни от предстоящия край на сериала. В единият репортер на “Ентъртейнмънт уикли” задава въпрос на Емилия Кларк (Денерис Таргериен) дали е доволна с края на историята. Сами можете да видите реакцията на актрисата:

На друг клип Питър Динклидж, който играе ролята на Тирион Ланистър, отговаря на същия въпрос, но с каменно изражение:

Кит Харингтън, който играе ролята на Джон Сняг, определя края на “Игра на тронове” като разочароващ в трето видео:

Колажът, който най-добре описва разочарованието на феновете е скрийншот от серията, на който Дрогон изпепелява войниците на Церсей. На картинката драконът е символ на сценаристите на сезон 8, а умиращите войници са развитието на героите от сезон 1 до 7.