След осем сезона и общо 73 епизода, култовият сериал на НВО “Игра на тронове” приключи. (

Ако все още не сте гледали последната серия – спрете да четете тук!

Сагата приключи, като на трона седна Брандън Старк – герой, който почитателите на сериала дори не предполагаха, че може да стигне до края. “Майката на драконите” Денерис Таргериан, която изглеждаше най-вероятният владетел на Седемте кралства беше убита от любимия си Джон Сняг в последната серия.

Този край остави повечето фенове на сериала безкрайно недоволни и интернет се взриви с колажи и смешни реакции на последната серия.

“Когато осъзнаеш, че си чакал две години за тази боза”, написа един потребител в “Туитър” и сподели снимка на Денерис Таргериан направила погнусена гримаса.

Друг сподели откъс от сериала, в който един от главните герои – Томен Ланистър се самоубива като скача от висока кула в Кралски чертог. Той написа “Така се чувствам след последната серия”.

Много потребители споделиха снимка на Брандън Старк с текст “Когато не полагаш никакви усилия в клас, но въпреки това имаш отлична оценка”, визирайки историята на героя.

Друг потребител написа “Добре, НВО, много смешно. Сега дайте истинския край”.

Едни от малко положителните реакции бяха за края на героинята Санса Старк, която надживя всички свои насилници и накрая стана кралица на Севера.

Последната серия, очаквано, би всички рекорди по гледаемост. Финалът е гледан от над 40 млн. души по цял свят, но има най-ниска оценка в IMDB – едва 4,4.

Може би най-доброто обобщение на недоволството сред феновете е това:

На снимката е мъртвият Хал Дрого. Потребителят е написал “Това съм аз, след като гледах последната серия”.