Сагата “Игра на тронове”, чийто последен сезон беше излъчен тази година, оглави още една класация, но този път не толкова позитивна. Оказва се, че когато напишете bad writers (лоши сценаристи на английски) в търсачката на “Гугъл” първите снимки, които излизат са на сценаристите на сериала Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс.

Последният сезон на “Игра на тронове” беше крайно разочароващ за феновете на сагата по света. Масовото мнение е, че историята била претупана и скучна на фона на предишни сезони.

Това крайно негативно отношение и стотиците хиляди публикации онлайн по темата са променили резултатите в търсачката и имената на двамата сценаристи вече се асоциират само с лошите им умения като сценаристи.

Освен коментарите онлайн, в уебсайта “Редит” беше пусната тема озаглавена “Моля гласувайте, за да станат Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс най-лошите сценаристи”, което допълнително накланя везните в полза на лошите резултати.

Въпреки нестихващите негативни коментари след края на “Игра на тронове” създателят на поредицата Джордж Р. Р. Мартин все още подкрепя решенията на сценаристите как да приключи историята.

Следващият проект на “най-лошите сценаристи” Бениоф и Уайс е нова трилогия в света на “Междузвездни войни”.