Ако се интересувате от фитнес, правилно хранене и здравословен начин на живот, вероятно няма нужда да ви представяме Страхил. Той е известен фитнес инструктор и автор, а фитнес блогът му е един от най-посещаваните в България.

Това, което вероятно ще ви изненада, е, че като дете Страхил е бил над 100 кг, съучениците са му се подигравали заради теглото и лекарите са му казали, че е в преддиабетно състояние.

В „Преди обед“ той сподели вдъхновяващата си история за решителност и трансформация. И най-вече за да покаже на хората, че пътят към перфектното тяло не е толкова труден, колкото някои от нас си мислят.

Снимка: bTV

Когато е на 13 години Страхил тежи над 100 кг. Семейството му го насърчава да започне да се грижи за тялото си, но момчето не желае да ги слуша и се сърди, когато ограничават порциите му, а в училище тайно се тъпче със сладки.

Макар да е подложен на тормоз от съучениците си, Страхил не успява да немари сили, за да промени живота си, докато лекарите не му казват, че ако не започне да се храни здравословно, ще се разболее от диабет, а тогава почти няма път назад.

В крайна сметка след 6 месеца експерименти младежът намира правилния път и започва да комбинира правилно хранене с тренировки, което бързо дава резултат. И именно това е нещото, което най-много впечатлява Страхил и го насочва към професията на фитнес инструктор – колко перфектна машина е тялото.

Снимка: bTV

Според него е необходимо много време на нездравословен живот, за да се влоши състоянието на тялото, а когато човек започне да се грижи за него, то много бързо влиза във форма.

Най-важното, което трябва да научат хората, според Страхил, е, че не бива да се отказват, когато не виждат бързи резултати и че правилно хранене в никакъв случай не означава лишаване и гладуване.

За това как от фитнес инструкторът с хонорар от 2 лева е станал един от най-търсените в България и какво още препоръча той, може да чуете във видеото на сайта LadyZone.bg: