Dubioza Kolektiv отново с концерт у нас. Този път мястото е спортен комплекс „Арена Созопол“, а датата – 2 август догодина.

Босненската група е широко популярна и обичана в България. Бандата е създадена през 2003 г., като оттогава насам се превръща в една от най-популярните съвременни банди, идващи от Балканите. Авангардният им стил се характеризира като „кросоувър“ с елементи на дъб, ска, реге, хип-хоп, рок, пънк, електронна музика и балкански мотиви.

Текстовете им са на теми мир, разбирателство, толерантност, критика срещу бюрокрацията и политически фигури, против ксенофобията.

Техните концерти се радват на добър отзвук, далеч извън региона и бандата осъществява ежегодни турнета в почти всички държави в Европа, участия на големи фестивали като Glastonbury (Великобритания), Roskilde (Дания), Sziget (Унгария) и много други; турнета в Щатите, Австралия и Индия, дори лайв в Колумбия. Прави самостоятелни концерти в арените в Белград, Загреб, Пула.

Билетите за терен са вече в продажба от 22 декември. Тези за седящи места на двете трибуни ще бъдат в продажба от 10 януари. 

Първите 500 билета са на цена 45 лв. Промо-цената за следващите 1500 билета е 59 лв. Следващи (регулярни) билети ще са на цена 69 лв., а на самата дата - 79 лв.