Деветгодишно момче си е заработило близо 30 милиона долара само за една година от своя YouTube канал, в който разопакова различни играчки и ги представя на зрителите си. Райън Каджи от Тексас държи първото място за най-високо платено дете-инфлуенсър за трета поредна година.

За последната година печалбата на Райън е 29,5 милиона долара, както и допълнителни 200 милиона долара от неговата марка играчки и дрехи. Райън е подписал и договор с телевизионния канал „Никълодиън“, чиято стойност не е известна, но вероятно отново става въпрос за милиони.

Семейството в момента върти общо девет канала в YouTube, като само на един от тях има 14,7 млн. последователи и 12,2 милиарда гледания.

Най-популярното видео на Каджи има повече от 2 милиарда гледания от цял свят, което го прави едно от 60-те най-гледани за всички времена.

Семейството обаче е поставено и под ударите на закона. Американската комисия за търговията разследва Райън Каджи и бизнесът му заради обвинения, че винаги посочва кой е спонсорира видеоклиповете му онлайн. „Почти 9% от всички видеоклипове на Райън съдържат поне една платена препоръка на даден продукт, насочен към деца в предучилищна възраст – група, която е прекалено млада, за да знае разликата между лично мнение и комерсиално представяне“, казват от комисията.