От компанията YouTube съобщиха, че изкуствен интелект ще решава кои видеоклипаве на платформата им стават за деца и автоматично ще ограничава тези, които не са подходящи, пише „Индипендънт“.

В момента компанията използва служители за тази дейност. Те преглеждат съдържанието на уебсайта и отбелязват тези видеоклипове, които според тях не са за лица под 18 години.

Тази преценка ще бъде оставена изцяло на изкуствен интелект, като създателите на съдържание могат да обжалват наложените им ограничения, ако преценят, че не са правилни.

От компанията посочват още, че промяната едва ли ще засегне хората, които изкарват пари от видеоклиповете си.

Използването на изкуствен интелект за засичане на деликатно или грешно съдържание беше въведено в YouTube заради пандемията от COVID-19. Компанията премахва всички видеоклипове от платформата си, които споделят неверни твърдения за новия коронавирус.

Тъй като натоварването е изключително много, компанията постепенно се обърна към автоматични филтри и алгоритми, които директно да свалят видеоклиповете, нарушаващи правилата.

От YouTube признават, че нивото на точност може да е по-ниско, но от друга страна компенсират с бързината на премахване на видеоклиповете.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!