YouTube забрани видеоклиповете с опасни шеги и предизвикателства. Това става, след като няколко души пострадаха тежко, а други дори изгубиха живота си в опити да повторят видяното в платформата за видеосподеляне.

Снимка: btvnovinite.bg


През миналата година хит в YouTube беше предизвикателството „Кики” – да се снимаш как слизаш от бавнодвижеща се кола и танцуваш до нея, докато звучи песента на Дрейк In My Feelings. Новата опасна мода е вдъхновена от филм, а хората се опитват да вършат всякакви неща с кърпа на очите.

Снимка: btvnovinite.bg

„И може да си представите, че хора се опитват да карат, да шофират автомобил със завързани очи, което довежда до множество катастрофи в Щатите и даже има няколко жертви, за съжаление”, посочи Никола Димитров.

В новите правила YouTube посочва „Искаме да сме сигурни, че смешното и забавното не прекрачват границите, превръщайки се в нещо вредно и опасно”. Платформата дава срок от 2 месеца на потребителите, качили видеоклипове с рисковани шеги и предизвикателства, сами да ги премахнат.

Снимка: btvnovinite.bg


„YouTube автоматично, посредством автоматизиран бот, ще засича тези предизвикателства нали, по ключови думи, заглавия”, допълни Димитров.

Клиповете, качени преди влизането в сила на забраната, също ще бъдат изтривани. Новите правила важат за всички български потребители на платформата за видеосподеляне.