Днес Джон Траволта навършва 67 години, затова ви припомняме някои от филмите, които самият той вероятно иска да забрави:

Снимка: Getty Images

5. „Готи“ от 2018 г.

През последните години Джон Траволта няма с какво толкова да се похвали, но има от какво да се срамува. Филмът „Готи“, който разказва историята на мафиота Джон Готи, излиза през 2018 г. и единственото, с което успява да влезе в медиите, е фактът, че не струва.

Студиото дори не успява да привлече достатъчно зрители, за да покрие основния бюджет на филма.

4. „Виж кой говори сега“ от 1993 г.

През 1989 г. излиза филмът „Виж кой говори“ – сладка и непретенциозна комедия с участието на Джон Траволта. Говорещите бебета успяват да привлекат зрители към киносалоните и носят значителна печалба на създателите на филма. Съвсем логично година по-късно излиза продължението - „Виж кой говори пак“, което отново е успешно, макар и не колкото първия филм.

През 1993 г. излиза и третата част – „Виж кой говори сега“, която е с по-висок бюджет от първите две взето заедно, а събира по-малко приходи от която и да е от тях. Този провал изглежда се оказва достатъчно ясен знак за създателите – от тогава няма повече продължения… засега.

3. „Да останеш жив“ от 1983 г.

Продълженията на „Виж кой говори“ не са единствените, които не носят нищо хубаво на Джон Траволта. През 1983 г. Тони Манеро (героят от „Треска в събота вечер“) се завръща, като в ролята отново е Джон Траволта.

Режисираният от Силвестър Сталоун „Да останеш жив“ не успява да постигне успяха на предшественика си и получава много лоши оценки от зрителите и от критиката, макар и да постига сравнително голям успех в бокс офиса и да получава номинация за „Златен глобус“ (за най-добра песен).

2. „Момент по момент“ от 1978 г.

Неуспехите на Джон Траволта не са само от последните години. През 1978 г., след като той вече е звезда благодарение на „Треска в събота вечер“ и „Брилянтин“, Джон Траволта се появява в романтичния „Момент по момент“, който е пълен провал.

Талантливите актьори в главните роли не успяват да спасят бавния и скучен филм. Почти всеки, успял да го догледа до край, съжалява за изгубеното време.

1. „Бойно поле Земя“ от 2000 г.

През 1982 г., след като вече се е превърнал в могъщ религиозен лидер, създателят на Църква на сциентологията Л. Рон Хъбард се връща към научната фантастика с романа „Бойно поле Земя“. Мненията за книгата са разнородни, но Църквата на сциентологията прави всичко по силите си, за да я популяризира.

През 2000 г. излиза и екранизацията по романа – нещо, за което Джон Траволта лично се бори. Още от първия снимачен ден до деня на премиерата, работата по филма е изпълнена с проблеми. А когато „Бойно поле Земя“ все пак стига до кината, критиката е унищожителна.

Провалът на филма е толкова тотален, че името на Джон Траволта никога отново не може да бъде прието сериозно в Холивуд. Повече от 20 години след „Бойно поле Земя“, Джон Траволта продължава да носи петното от работата си по този филм.

Снимка: Getty Images

Разбира се няма как да отречем, че за всеки провал, Джон Траволта има поне един филм класика. Повече за най-добрите му филми може да прочетете на сайта LadyZone.bg, както и още за живота на Джон Траволта, тъжната история на съпругата му и вярата му в Църквата на сциентологията: