17-годишният британец Джонатан Антоан, който участва в риалити шоуто Britain's Got Talent 2012, буквално порази зрителите и членовете на журито с изявата си.

Той е на път да повтори съдбата на шотландката Сюзън Бойл, превърнала се в мегазвезда след участие в Britain's Got Talent 2009. Британските медии вече нарекоха тийнейджъра SuBoy (момчето на Сюзън), а видеото му за пет дни бе гледано от над 4,5 млн. души в YouTube.

Дългокосият Джонатан има и друг прякор – Големият Джон. "Сън" отбелязва, че гласът на младежа има къде да резонира в тялото, тъй като той тежи 130 килограма. Наднорменото тегло дори станало причина за нервния му срив. През октомври миналата година Джонатан за известно време прекарал в клиника с невроза, където е бил под наблюдение на психиатър.

Антоан е излезнал на сцената заедно с приятелката си Шарлот Джаконели, която е пяла като оперна дива, а Антоан – като естраден певец. Двамата заедно са изпълнили песента "Молитва", която Селин Дион пее заедно с Андреа Бочели.

Зрителите на конкурса са аплодирали бурно Джонатан и Шарлот.А журито не е успяло да сдържи емоциите си, съобщавайки, че Джонатан притежава невероятен глас и вокални данни, и безспорно е бъдеща звезда.

Журито обаче не е взело веднага решението Антоан да продължи на следващия етап от състезанието. Според тях той е трябвало да пее сам. Джонатан обаче категорично е отказал да се раздели с Шарлот. В крайна сметка журито е било принудено да пусна е и двамата на следващия етап, който ще се състои на 31 март.

Младежът е убеден, че изявата му вече е преобърнала живот му. В интервю за "Сън" той е казал, че нервният срив през миналия октомври е бил причина да напусне училище. Джонатан се е борил цял живот с наднорменото си тегло, но без резултат. Никога не е бил уверен в себе си, тъй като в училище непрекъснато са му се подигравали.

Изявата в шоуто обаче е върнала увереността на Джонатан. Britains Got Talent-2012 му е дала възможност да покаже пред хората , че е нещо много повече от едно дебело туловище.