Американските кинокомпании Groundswell Productions и QED International ще заснемат екшън за младия Брус Ли.

Лентата ще се нарича "Раждането на дракона" ("Birth of the Dragon"). Не се съобщава кога филмът ще бъде пуснат по кината.

В основата на сюжета е залегнала истинска история – битката между Брус Ли и майстора по бойни изкуства Вон Джак Ман, която се е състояла в средата на 60-те години на миналия век в Сан Франциско. Причината за схватката е желанието на Брус Ли да преподава източни бойни изкуства не само на китайци, на което се възпротивява Вон Джак Ман. Боят е бил без правила и съдии.

Официално се смята, че Брус Ли е удържал убедителна победа. Противникът му обаче твърди точно обратното.

Авторите на филма предвиждат да използват това събитие само като отправна точка и да заснемат не толкова биографичен филм за Брус Ли, колкото екшън, в който той да е един от главните герои. По замисъла на продуцентите двамата се обединяват след схватката, за да се преборят с престъпна групировка, която контролира китайския квартал в Сан Франциско. В лентата е предвидено да се покаже как обикновеният човек се превръща в световна звезда.

Сценарият на филма се пише от Кристофър Уилкинсън и Стивън Ривъл, които често са работили над биографични ленти. Сред тях е "Никсън", режисирана от Оливър Стоун. През 1995 г. филмът е номиниран за "Оскар". По техен сценарий е сниман филм за Мохамед Али, а сега се работи по лента за Фреди Меркюри, която трябва да излезе на екран през 2014 г.