Националният балет на Испания пристига у нас с внушителна продукция! Утре – два дни преди трупата да излезе на сцената в зала 1 на НДК, в София пристига цял ТИР с оборудването за спектакъла. Със специален дървен под ще се покрие цялата сцена на зала 1, за да може звукът от токовете на обувките да се чува в ритъма на фламенкото.

Трупата носи със себе си всичко необходимо за подготовка на пищните костюми за сцената – перални, сушини, гладачници, шевни машини. Десет души от техническия персонал ще се грижат за тоалетите и прическите на танцьорките. Танцьорите ще отседнат в хотел "Метрополитън" и ще отпътуват обратно за Мадрид на 8 април.

540 бутилки минерална вода поръчват организаторите на събитието за танцьорите, чиито предпочитания включват още плодове и ядки преди спектакъл.

Представленията на Националния балет на Испания са на 5 и 6 април зала 1 на НДК. Танцьорите ще представят две от най-прекрасните си творби – Dualia с La leyenda. Четиридесетте звездни танцьори ще танцуват под акомпанимента на жива музика.

Спектаклите са организирани от продуцентска агенция БГ Саунд Стейдж с подкрепата на посолството на Кралство Испания. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim и Билетен център НДК.