Това лято ще се проведе 33-тата Европейска асамблея на студенти по архитектура. Домакинстваща страна е Словения, а конкретното място – Жужемберк (прочети го поне два пъти, много е сладко!) – малко историческо селце. От най-словенските – със зеленикаво-синьоводна река и средновековен замък. От 4-ти до 18-ти август там ще се съберат над 400 от най-талантливите и чаровни студенти по архитектура от цяла Европа. От България ще бъдат избрани петима (5-има), които да участват в асамблеята. Ако искаш да си сред тях, този конкурс е за теб:

ЗАДАНИЕ:
Темата, под чиито наслов ще протече EASA2013 е Reaction (повече информация тук: http://www.easa013.si/ ). И тъй като EASA е нестандартна лаборатория за образование по архитектура, конкурсът също е нестандартен – представи твоята „реакция” на тези три думи: ТЪЛПА, ДОМИНО, ГРАНИЦА.

ФОРМА НА ПРЕДАВАНЕ:
Напълно свободна. За подсказка – може да бъде макет, театрален акт, есе, рисунка или скица, песен, кратък клип, флашмоб – или да бъде провокирана реакция на друго място и в друг момент (а не тези за предаване), която да бъде документирана и представена на предаването. Смело!

ДАТА И МЯСТО ЗА ПРЕДАВАНЕ:
6-ти март, сяда, 18:00 часа, Студио Проjектиране (в сградата на УАСГ).

ЖУРИ:
Реакциите ще оценяват арх. Милена Металкова и арх. Георги Станишев от УАСГ, арх. Владимир Дамянов, председател на Камарата на архитектите в България, арх. Ангел Савлаков от НБУ, както и още няколко остри критици от сферата на реакциите, които организаторите забулват в анонимност.

КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ:
Дързост и красота.

КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА:
Всеки.

За повече информация:
E-mail:[email protected]
Facebook:http://www.facebook.com/EASA.Bulgaria