До 30 април всички билети за едно от най-големите европейски музикални събития – Sziget, са на промоционална по-ниска цена. Билетите за феста могат да се купят от официалния сайт на фестивала или от www.eventim.bg.

Beatsteaks

Sziget ще се проведе между 6 и 13 август на остров Обудай, край Будапеща. По повод 20-тото юбилейно издание на фестивала това лято, на парти острова край Будапеща ще акостират едни от най-големите звезди на световната музикална сцена. Пригответе се за едно наистина силно фестивално преживяване, защото към лайнъпа се присъединяват LMFAO, KoRn и един от най-култовите диджеи и продуценти в световната хаус музика Axwell.

KoRn

На Sziget феновете ще могат да видят дъбстеп звездите Magnetic Man, рок откритието за 2011 г. The Vaccines и белгийците от dEUS. Към сцената на електронната музика ще се присъедини и младата звезда Steve Aoki, чийто дебютен албум Wonderland пожъна огромен успех през миналата година, както и едно от най-популярните имена на експерименталната електронна сцена Flying Lotus.

Когато стане въпрос за комбиниране на фънк и пънк рок веднага се сещаме за Beatsteaks, които със сигурност ще включат страхотния си хит House of Fire в представянето си на Sziget това лято. На сцените на феста ще се качат още любимката на джаз феновете Caro Emerald и номинираната за Grammy Bebel Gilberto, която е смятана за посланик на модерната боса нова.

Лондончаните от The xx, които са в музикалния бизнес едва от 3 години, но вече имат зад гърба си платинен албум, също са сред хедлайнерите на Sziget тази година. Феновете на фолк звученето ще могат да чуят един от най-талантливите фолк-блус изпълнители в последно време Паоло Нутини и очарователните момичета от Katzenjammer, които свирят на 25 различни музикални инструмента и смесват жанрове като фолк, поп, рок, кънтри и балканска музика.

На Sziget ще можем да се насладим и на Glasvegas, инди-дуото The Ting Tings, поп изпълнителите Fin Greenall и Анна Калви. Тази година World Music Party сцената на Sziget гарантира още повече танци и забавление. В лайнъпа на световната сцена влизат The Pogues, Оркестърът за сватби и погребения на Горан Брегович, Емир Костурица и The No Smoking Orchestra, Shantel & Bucovina Club Orkestar, както и невероятни унгарски изпълнители като Quimby, PASO и Besh o droM.

Не е учудващо, че Songlines още веднъж определи Sziget като един от най-добрите фестивали на световните музикални жанрове.