Френското списание Closer публикува топлес снимки на съпругата на принц Уилям Кейт, направени от папарак миналата седмица в замъка на племенника на кралицата лорд Линли в Прованс.

Снимките край басейна на замъка са размазани, но няма съмнение, че това е кралската двойка. Те запълват четири страници от списанието, като херцогинята на Кембридж е без горнище на банския на няколко от тях.

"Ексклузивно. Кейт и Уилям в Прованс: О, боже мой" – представя сензацията списанието в интернет, заедно със снимка, на която херцогинята се готви да разкопчае сутиена си.

Младото семейство научи за скандала на закуска в Куала Лумпур преди посещението на храм в малайзийската столица. Техни представители казаха, че принц Уилям и Кейт са "натъжени и разочаровани", защото мислят, че това е нарушение на правото им на личен живот. Дворецът вече обмисля какви правни стъпки може да предприеме, ако снимките се окажат истински.

Тъй като фотосите са направени в частен имот и с телеобектив, никое британско списание няма да ги публикува. Времето на излизането на снимките е много неподходящо, защото Кейт и Уилям сега са в Малайзия – мюсюлманска държава със закони за благоприличие.

Кейт досега не се е оказвала в подобно неудобно положение. Миналия месец принц Хари предизвика подобен скандал, когато сайтът TMZ публикува негови голи снимки, направени в Лас Вегас. Closer посочва, че той вече "няма да се чувства толкова самотен".

"Този инцидент ни връща 15 години назад – каза човек от антуража на принц Уилям, имайки пред вид катастрофата в Париж, при която принцеса Даяна загина, преследвана от папараци.