Тя е едно от най-популярните и емблематични лица в модния бранш в България. Успешната й кариера на модел и манекен започва, когато е едва на 17 години.

Снимка: Наталия Гуркова, личен архив

 

През 1998 г. печели титлата „Мис България“. Следват победи в редица международни конкурси за красота и в продължение на години тя е едно от най-търсените рекламни лица на редица популярни модни брандове.

Снимка: Наталия Гуркова, личен архив

Богатият й професионален опит в бранша й помага тя да започне кариера и като дизайнер. Само преди няколко месеца тя създава модния бранд Queen by NG, който вече е отличен в престижните годишни награди „Златна игла“ за успешната си премиера на българската модна сцена.

Снимка: Наталия Гуркова, личен архив

В „Жените на България“ ви срещаме с една от най-красивите дами у нас – Наталия Гуркова.  Носителката на титлата „Мис България“ 1998 споделя за смелия, но естествен ход, който прави, с основаването на модната линия Queen by NG и посланието, което отправя с дизайнерското си творчество.

Снимка: Наталия Гуркова, личен архив

„Исках да направя мода за съвременните кралици, защото всяка жена заслужава да се чувства и да изглежда като кралица. Надявам се българката да има малко повече самочувствие днес“, споделя известната красавица.

Идеята за бранда възниква отдавна, но обстоятелствата са тези, които са забавили реализирането й.

Снимка: Наталия Гуркова, личен архив

„Ето, че дойде време да се хвърля смело в тези води“, признава Наталия, която обича да плува и очевидно не се страхува да поема рискове в живота си.

Модната линия Queen by NG е представена в края на септември, но колекцията вече се радва на признанието на колегите на Наталия и най-вече на дамите, които държат на визията си.

Queen by NG е моето послание към българската жена, която обръща все повече внимание на себе си и която изгражда изискан вкус“, казва Мис България 98.

Наталия Гуркова е посветила целия си кариерен път на развитието в модния бранш. Спомня си времето, в което е била модел - тогава и професията е била на друго ниво, а да бъде дизайнер днес й дава нов поглед върху сферата.

Снимка: Наталия Гуркова, личен архив

„Имам огромен опит на сцената, но зад кулисите виждаш друго. Човек трябва да се реализира в онова, в което е добър или както се казва, камъкът трябва да си тежи на мястото“, категорична е тя.

Наталия говори и за отговорността да имаш собствен бизнес. Тя е емоционална, но премисля всичко и се вълнува от всеки един клиент, за който шие дрехи.

Колкото до колекцията й – тя предлага изключително богато разнообразие – от строго-елегантни модели и бизнес визия до секси, закачливи рокли.

„Създавам рокли, които аз бих носила“, казва дизайнерката, която обаче в свободното си време ходи спортно облечена и дори без грим.

Снимка: Наталия Гуркова, личен архив

Една от най-красивите българки винаги е харесвала по-класическия, дори по-консервативен стил, изчистени модели и цветове. От нея разбираме също, че държи и на естествената красота на жената, както и на нейната уникалност.

Гуркова говори със страст и вдъхновение за работата си в „Жените на България“. Тя споделя и целите си за Queen by NG, но казва, че планува всичко в по-краткосрочен план, тъй като човек може да се разочарова, когато има твърде големи очаквания.

Снимка: Наталия Гуркова, личен архив

„Амбициозна съм, но не в лошия смисъл. Преследвам желанията си и не ги оставям за утрешния ден, но не забравям, че понякога получаваме удари от съдбата и животът ни може да се преобърне“, казва Наталия.

Носителката на титлата „Мис България“ 98 вече е получавала подобни житейски удари с убийството на съпруга й Джордже Михалевич преди пет години.

Загубата на любимия човек променя мирогледа на Наталия завинаги. Трагедията я изпраща в друга посока, но отключва и неподозирани възможности у нея.

Силата на човек се показва в най-трудните му моменти. Моята я намирам в семейството ми, във вярата в Бог и в мен самата. Преди да ти се случи най-лошото дори не знаеш на какво си способен и какъв потенциал имаш“, споделя Гуркова.

Тя знае какво е да паднеш, но да се изправиш и да продължиш, защото животът ни предлага всичко и ние трябва да бъдем готови да го понесем.

Снимка: Наталия Гуркова, личен архив

„Това не е въпрос на избор, а съдба. Хубаво е да осъзнаем, че трябва да живеем като за последно и с усмивка“, казва Наталия.

Питам я дали може да каже за себе си, че е щастлива, а тя ми отговаря, че щастието е едно илюзорно понятие, моментно и емоционално състояние. На въпроса ми обаче дали чувства, че е успяла, Наталия е категорична, че е реализирала мечтите си.

Снимка: Наталия Гуркова, личен архив

„Всъщност, най-големият успех са двете ми деца, казва известната красавица.