Тя е моден дизайнер, стилист и създател на собствен бранд, в който е заложила своя смел, дързък и безкомпромисен стил. Тя е уверена и трудно си поставя граници, когато твори, защото знае, че визията може да бъде ключ към успеха.

Любопитна е, обича да се връща към историята на модата, да съчетава стилове от различните декади, да се заиграва с тях в работата си и да оставя дизайнерския си почерк – всяка дреха да има характер и да говори за този, който я носи.

Снимка: Антония Йорданова, личен архив

В „Жените на България“ ви срещаме с Антония Йорданова, която влага желание, лична емоция и любов в създаването на моделите си. Тя работи като стилист през последните двадесет години, в които получава подкрепата и уважението на колегите си в бранша.

Антония е едновременно стилна, различна, носи всякакви цветове по себе си и без да се замисли определя, че е жена в рокля, нищо че по време на интервюто е в черен панталон и черно-бял пуловер.

Снимка: Антония Йорданова, личен архив

Още когато ни посрещна на входа на ателието си, ни споделя, че се е събудила в настроение за топъл, комфортен и есенен стил. Денят, в който направихме записа, беше от първите дъждовни през ноември, така че Туни, както я наричат близките и приятелите й, държеше да се чувства добре в дрехите, които носи.

Снимка: Антония Йорданова, личен архив

Всъщност, това е първото, за което мисли, когато отваря гардероба – коя е дрехата, в която е себе си и която не й придава излишна суета. У нея няма такава. Туни умело комбинира всякакви дрехи и аксесоари и го прави, без да се води на всяка цена от тенденциите в модата или от средата си.

„Аз съм почитател на това да бъдеш себе си, да бъдеш индивидуалист. Когато изграждаш лична визия, когато не се стремиш да приличаш на някой друг, има два варианта – или ще те харесат, или няма да те приемат, но си оставаш ти“, казва стилистиката.

Характерно за нея е, че почти не облича свои модели, а залага на дизайните на колегите си, но и това има своето логично обяснение.

„Все едно да готвиш за някого и да очакваш на теб да ти е по-вкусно“, пояснява Туни.