Скромният все още отбор на Торо Росо се надява да спечели първите си точки през тази година още в Гран при на Канада, където в неделя ще се проведе шестият кръг от световния шампионат на Формула 1. Наследниците на отбора на Минарди ще внедрят в своите автомобили нови предни и задни спойлери, които се очаква да им дадат нужната стабилност в по-бавните завои от трасето "Жил Вилньов".

"Ще използваме специално пригодени предни и задни спойлери, за да осигурим нужната стабилност в по-бавните завои, където силите на прилепяне са много ниски, каза техническият директор на отбора Джорджо Асканели. - Внедрили сме нови елементи към предното крило, което ще бъде поставено на болидите още на първата свободна тренировка в петък."

Отборът с база във Фаенца, Италия от тук нататък ще се осланя единствено и само на данните, които се дават от тестовете във въздушния им тунел. "Направили сме някои промени с цел да подобрим издръжливостта, така че освен предните крила ще въведем и нова спирачна система, тъй като трасето е тежко от към спиранията", добави специалистът.