Отборът на Супер Агури във Формула 1 може и още да не е прибавил и дори една точка в актива си, но вече е готов за победи през следващата година. Това гръмко изказване излезе от устата на мениджъра на отбора Даниел Аудето. "Планираме първата ни победа да бъде още догодина. Тогава ще имаме шансовете да напривм това", убеден е той.

 

"Догодина ще имаме нови правила, които ще помогнат на нас, по-малките отбори. Разходите ще бъдат редуцирани и тогава ще ни се отвори възможност да бъдем измежду най-добрите в кервана, започва самоотвержено Аудето. – Големите отбори имат персонал от по 1000 човека. Те ще изпитат проблеми с новата система, защото ще трябва да се борят със съкращенията. Ние имаме идеалният брой персонал – 150-200 човека. През 2008 ще имаме същата технология (двигателите остават същите – бел.р.), ще имаме перфектната бройка заангажирани и ще оперираме с много добър бюджет", каза той.

 

Всичко това е провокирано от невероятното представяне на Антъни Дейвидсън в последната тренировка предхождаща квалификацията за Гран при на Бахрейн. Британецът се класира пети на само 0,357сек от най-доброто време за деня. Зад него останаха пилоти като Фелипе Маса, световният шампион Фернандо Алонсо, Джанкарло Фисикела. Това е абсолютен прецедент и е изненада за всички, защото до този момент Супер Агури бяха абсолютните аутсайдери в кервана.

 

Дейвидсън бе пети в последната тренировка. Неговият съотборник Такума Сато остана 17-ти на 1.539 сек от най-доброто време, поставено от Хамилтън. На какво се дължи това изненадващо представяне от страна на японския тим ще разберем по-късно по време на квалификацията, която ще се проведе от 14 часа наше време.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""/