Спечелилият днес и двете първи свободни тренировки, дали началото на третия кръг от световния шампионат по Формула 1 на пистата "Сахир" в Бахрейн, Кими Райконен, от екипа на "Ферари", сподели очакванията си около предстоящата надпревара. Според него тя далеч няма да е лесна. Той добави, че от отбора му трябва да работят още по-усърдно, ако имат намерения да бъдат пред конкуренцията си от Макларън, които започват да навлизат във все по-добра и по-добра форма, особено след разгромната двойна победа преди 5 дена на "Сепанг" в Малайзия.

 

"Мисля че ще бъде много оспорвано. Битката между нас и Макларън ще бъде голяма и този път, пък и БМВ изглеждат доста бързи, започва Райконен пред журналисти след тест сесиите. – Но все още е рано да преценим до къде точно са стигнали другите отбори. Утре ще разберем със сигурност", казва Кими.

 

Двигателят на "Айс мен" е чисто нов за тази надпревара. Той остана видимо доволен от това нещо, но се оплака от проблеми свързани с управлението на болида. "Но в крайна сметка мисля, че всичко бе ОК, заключава Кими. – Управлението на болида беше доста трудно по средата на деня, но се справихме с проблемите и с натрупването на обиколки в крайна сметка всичко заработи перфектно", завърши финландецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ