Президентът на Ферари Лука ди Монтеземоло е сигурен, че отборът му ще се представи много силно в Малайзия, където ще се проведе второто състезание от календара на Формула 1 за този сезон.

Италианският тим направи най-слабия си старт в надпреварата от 1992 година насам, след като Кими Райконен и Фелипе Маса не успяха да финишират в Мелбърн.

"Очаквам да видя силата на тима на по-нормална писта от Мелбърн, каквато е тази в Малайзия. Първото състезание бе много лошо за нас. Със сигурност си плащаме сега за шампионската борба през 2008 година. Ние с Макларън разработвахме старите си болиди до последното състезание, докато други екипи бяха започнали далеч по-рано. Тези, които имаха време сега водят", коментира Лука ди Монтеземоло.

"В скоро време трябва да има яснота, относно проблема с дифузьорите. Ако тези приспособления са легални, ще се адаптираме към тях, но ако не са, този който прекрачва правилата, ще си понесе отговорността", допълни президентът на Ферари.

Не пропускайте второто състезание от календара във Формула 1 - за Гран при на Малайзия. bTV ще излъчи директно квалификацията в събота (04 април) от 12.00 часа, както и надпреварата в неделя (05 април) от  11.30 часа.