Шефовете на Макларън-Мерцедес споделиха, че изобщо не се притесняват от възможността за проблеми между пилотите си Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън. От началото на сезона и двамата показват много добра форма и има голяма вероятност по-късно през годината именно те да се борят помежду си за световната титла във Формула 1.

 

„Наши конкуренти са колите на Ферари”, заяви Рон Денис, чийто тим спечели миналият уикенд в Малайзия първата си победа от близо 18 месеца. „Не се притесняваме за борбата вътре в тима. Концентрирали сме се единствено върху това да побеждаваме всеки, който е пред нас на старта и по време на състезанието”, допълни той.

 

Спортният директор на Мерцедес Норбер Хауг също предупреди всички във Формула 1, да не се главозамайват от успехите на Люис Хамилтън от първите два старта в Австралия и Малайзия. Германецът напомни, че чернокожият пилот е съперник на един от най-добрите пилоти в света – Алонсо.

 

„Хамилтън не трябва да забравя, че се състезава срещу един от най-добрите пилоти в света. Люис върши наистина страхотна работа и досега постигна чудесни резултати. Но ние ще работим стъпка по стъпка и разбира се ще развиваме колата. Алонсо продължава да казва, че има възможност той и ние още да се развиваме. Фернандо работи чудесно с екипа и до тук се справя прекрасно”, коментира Хауг.          

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""