Шефовете на Макларън-Мерцедес за пореден път изразиха възхищението си от работата на световния шампион Фернандо Алонсо. Според екипа, испанецът се справя отлично, не само на пистата, но и извън нея. Ценните съвети на Алонсо и работата му с инженерите са много ценни за много ценни за британците.

 

“Повечето хора оценяват представянето на Алонсо, когато той е на пистата в неделя след обяд”, заяви изпълнителният директор на Макларън Мартин Уитмарш. “Но един отбор във Формула 1 винаги наблюдава какво допринася пилотът на отбора, как развива автомобила от техническа гледана точка и в какви посоки насочва организацията и цялата структура. От както е при нас Алонсо е фокусиран предимно върху работата вътре в тима. Така ни помага да се развиваме в правилната посока. Трудно е да обясним как точно това взаимодействие работи и какво допринася за инженерните разработки, но без съмнение Фернандо помага много на отбора. Той е много откровен и честен и като цяло е прекрасен човек, който се цели в печеленето на състезания и титли”, допълни той.

 

Уитмарш не спести похвали и за новака Люис Хамилтън. “Всички сме много горди с неговите успехи. Той запази завидно хладнокръвие и по-спокоен подход към състезанията. До сега като, че ли най-впечатляващия момен за него бе старта в Малайзия , когато изпревари двата болида на Ферари, а после удържа на напрежението и атаките на Фелипе Маса и Кими Райконен", завърши британецът.

 

 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""