Първият пилот в отбора на световните шампиони във Формула 1 Рено Джанкарло Фисикела призова всички в екипа си да се фокусират върху работата по болида за 2008 г. Според италианецът е безмислено да се опитват да отстраняват многобройните проблеми в болида R27. По-добър вариант е силите да бъдат хвърлени в развитието на колата за догодина. Рено се намират на четвърта позиция във временното класиране с едва 9 точки от три старта. Фисикела, който вече отписа шансовете на французите да вземат поне една победа през този сезон, вече започна да се съмнява дали ще успее да запише и подиум.

"С колата, която спечели титлите през последните две години се надявах, че шампионът за 2007 г. щеше да се казва Джанкарло Фисикела. Въпреки това обаче аз не просто не мога да намеря ритъм в колата, но и просто не мога да намеря повече скорост. Не виждам как ще спечелим състезание. Аеродинамиката ни е много слаба и едва ли е много практично да се опитваш да се справиш с кола, която просто още от създаването си е сбъркана", каза Фиси.

Роденият в Милано пилот отбелязва, че хората от отбора му дават всичко от себе си, за да отстранят проблемите. "Новото Рено просто не бе направено по добър начин. То е сбъркано още от самото начало. Погледнете разликите – 1,5 сек. само в една обиколка. Не очаквахме подобно нещо. Въпреки това обаче Формула 1 за това е велик спорт, защото постоянно настъпват обрати, така че не мога да изключа на 100% шанса да спечелим и състезание", добави Фиси.

"Сменихме окачването на болида, което би трябвало да даде доста положителен ефект, така че продължаваме напред, очаквайки Гран при на Испания", завърши Джако.

Състезанието на пистата "Каталуня" в Барселона е тази неделя от 15 часа.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""

ТРАЯН САРАФОВ