Бразилският ас на Скудерия Ферари Фелипе Маса започна да мисли за титлата в тазгодишния шампионат на Формула 1. Фелипе се намира на четвърта позиция в класирането след изминалите три старта от началото на сезона, като изостава от лидерите Райконен, Алонсо и Хамилтън с 5 точки.

Бразилецът не се притеснява от конкуренцията в лицето на съотборника си и двамата пилоти на Макларън, и каза, че се чувства готов да спечели титлата. "Целта ми през тази година е да спечеля шампионата. Имам най-добрата колата и имам всички шансове да изпълня метчтата си", каза той.

"Изоставам на Кими, Фернандо и Люис в класирането, защото в Австралия стартирах от задната част на решетката и не бях в състояние да се боря за място на подиума. В Малайзия направих грешка и позволих на Хамилтън да ме задмине. След това бе невъзможно да се боря с него. Всичко обаче си дойде на мястото с триумфа ми в Бахрейн преди месец", каза Маса.

Младият бразилец сподели радостта си от завръщането на бившия му съотборник Михаел Шумахер, който ще бъде специален гост този уикенд в Гран при на Испания. "Разбира се, че се радвам да видя Михаел отново. Той ще ни мотивира допълнително. Дължа много от успехите си на него. Миналата година той ме научи на много. Той ечовекът, който се крие зад моето израстване", зъвърши на Фелипе.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ