Днес пилотът на Макларън-Мерцедес Фернандо Алонсо завърши шести във втората свободна тренировка на пистата “Истанбул парк” преди неделното Гран при на Турция. Както и Хамилтън, след края на сесията Алонсо сподели, че няма проблеми със своя съотборник и всичко е останало в миналото.

 

""“Условията на пистата бяха доста трудни днес. Беше доста хлъзгаво сутринта, но направихме няколко настройки, които ни дадоха повече стабилност”, сподели Алонсо. „В следобедната сесия беше много ветровито и започнахме да изпитваме проблеми с недозавиване. Със сигурност ще бъдем много бързи тук, но очаквам силна конкуренция от съперниците ни от Ферари”, завърши той.

 

Във връзка с вчерашната срещата с шефовете на отбора на Макларън породена от скандала между него и Хамилтън, испанецът заяви: "Имах среща вчера с Рон Денис и Норбърт Хауг. Разговаряхме за случилото се в Унгария. Също разговарях и с Люис и мисля, че изгладихме нещата помежду ни. Опитахме се да разберем защо всички се опитват да ни скарат. Стигнахме до извода, че това което се случи в Унгария не трябва да се повтаря. Сега трябва само да се съсредоточим в оставащите шест състезания до края”, завърши Алонсо.

 

ДИМИТЪР ПУНЕВ

 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""