Световният шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо (Макларън-Мерцедес) вярва, че тимът има да свърши още много работа, за да настигне напълно екипа на Ферари. В първия кръг в Австралия, „Черните кончета” напълно разбиха своята конкуренция, но в Малайзия британците отвърнаха на удара и спечелиха двоен успех. Въпреки категоричната победа на „Сепанг”, Алонсо продължава да твърди, че именно Ферари е отборът който те трябва да настигнат и победят.

 

„Все още имаме някои съмнения за Бахрейн, защото на зимните тестове тук ние, БМВ и Рено имахме някои проблеми, а Ферари бяха безупречни”, заяви Алонсо. „Тогава те бяха най-бързи. Но от тогава направихме доста подобрения и този уикенд ще видим резултатите. Според мен ще сме по-конкурентно способни от показаното на тестовете на „Сахир”. Мисля, че хората в отбора са много внимателни в това което правим и са реалисти за неделя. Не си правим грешни илюзии, след двойната победа в Малайзия преди седмица. Стъпили сме здраво на земята”, допълни той.

 

„Това което видяхме през зимата и в Австралия, има голяма вероятност да случи и тук в Бахрейн – Ферари далеч напред пред останалите. Знаем това, и въпреки че миналият уикенд бе перфектен за нас, вярваме, че имаме върху какво още да работим, за да ги настигнем”, завърши испанецът.

 

  

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""/