Старши треньорът на Литекс Петко Петков вярва, че неговият отбор не е загубил шансове за класиране в групите на Лига Европа, въпреки загубата с 0:2 от Дебрецен. Наставникът на "оранжевите" даде брифинг преди реванша, който е утре 20.30 часа в Ловеч.

"Надявам се да сме готови за реванша с Дебрецен. Доста говорихме с момчетата през седмицата. Ясно е, че ни очаква един труден двубой и ще направим максималното да постигнем положителен за нас резултат и да се класираме напред", заяви Петко Петков.

Треньорът на Литекс отново ще трябва да прави корекции в състава си заради наказани и контузени футболисти, както бе в първата среща.

"Промените не са нещо ново за нас. Имаме достатъчно футболисти, на всички им вярваме и се надявам да решим този проблем. След всеки мач имаме някакви оплаквания от страна на играчите. И сега имаме хора, за които ще решаваме в последния момент, но се надявам, че повечето от тях ще са на линия, а тези, които излязат на терена, ще се представят добре", допълни наставникът на Литекс.

"Първият двубой беше доста тежък за нас, затова трябва да бъдем по-агресивни в реванша, да поемаме повече рискове. Ясно е, че защитата ще поеме по-голяма тежест евентуално за контраатаките на противника, но нямаме друг избор. Осъзнаваме какво трябва да направим, имаме своите шансове и ще се опитаме да ги използваме. При всички положения Дебрецен е преодолим отбор, стига да успеем да направим нашата игра, да си реализираме головите положения и да не допускаме грешки в защита", коментира Петко Петков.