Треньорът на Литекс Любослав Пенев даде пресконференция по повод предстоящия мач с полския Висла от третия квалификационен кръг в Шампионската лига. Мачът е на 26 юли от 20:30 часа на Градския стадион в Ловеч.

"Излизаме във всеки един мач за победа. Познаваме добре отбора на Висла, имахме възможност да играем и контрола с тях в началото на подготовката. В този мач аз видях доста интересни неща. Висла определено е силен отбор и има добри изпълнители, които играят открит и нападателен футбол.

Познавам добре не само Цветан Генков, а целия отбор на Висла. Имаме подробна информация и в никакъв случай не трябва да се концентрираме само върху един играч. Генков е наистина много добър футболист, но те имат няколко играчи, на които трябва да обърнем особено внимание. Ще разчитаме много и на нашите фенове. Очакваме пълен стадион и подкрепата им, защото те наистина могат да станат 12-ия играч", заяви Пенев.

Специалистът е категоричен, че в мача няма фаворит, независимо, че някои от полските медии определиха Висла за сигурен победител в сблъсъка.

"Не знам кой какво мисли и какво говори. Предстоят ни два мача между два равностойни отбора. Който изпълни по-добре тактическите указания и бъде по-концентриран, ще продължи напред. В никакъв случай не подценяваме Висла. Ежедневно разговарям с футболистите на тренировките, които провеждаме. Шансовете са 50 на 50. Висла е може би по-класен от съперниците, с които играхме миналата година. От тогава мина много време и аз мисля, че коригирахме неточностите, които допуснахме. В момента отборът е доста добре подготвен за предстоящите два мача. Ще трябва да усъвършенстваме играта си от мачовете с Могрен и да покажем това, което можем. Нищо повече.

Трябва да повишим и резултатността си, защото сме отбор, който създава много положения, които трябва да бъдат реализирани. Това искам да подобрим. Взимаме мерки и да не получаваме голове. Подготвени сме и в двете фази на играта. Сблъсъкът е в два мача, не искам да се концентрираме само върху първия. Естествено, ще търсим победа още в Ловеч, но има и реванш. Важното е да бъдем краен победител", каза Пенев.

В същото време стана ясно, че участието на Тиаго Мирасема в мача е под въпрос. Бразилецът страда от контузия от реванша срещу Могрен и най-вероятно ще отпадне от групата на шампионите, която ще бъде определена след утрешната тренировка.