Тази есен "Живот и кариера – защо в България?" ще се проведе за първи път и в чужбина. На 9 октомври в Мюнхен сънародниците ни ще могат от първо лице да се запознаят с основателите на Bulgaria Wants You, с работодатели и конкретни възможности за развитие в България.

Заедно с Иван и Андрей в програмата ще участват и вдъхновяващи лектори-емигранти с истории за своя опит обратно в България. Събитието е безплатно, а повече информация може да намерите в сайта на Bulgaria wants you. Преди това в "Навиците на успеха" вижте поредния пример за успял човек, който е избрал да остане в България.

Той е роден в Бургас, завършва висшето си образование по международни икономически отношения във Варна. Има магистърска степен по бизнес администрация в американския университет в България, където днес е и в борда на директорите.

Първата му работа е като корабен агент на пристанището в Бургас. Той признава, че именно тогава е развило уменията си в комуникацията с хора и екипи, които определя като много важни за успехите си.

Само със 100 лв. в джоба в София не след дълго вече заема ръководни постове. Днес той е старши вицепрезидент по международните операции в една от най големите технологични компании в световен мащаб, която продава услугите си в над 50 държави. Като дете мечтае да управлява голяма компания, но днес признава, че е надминал и най-смелите си мечти. Той е Светослав Георгиев.