70-годишна жена е убита по особено жесток начин в шуменското село Черноглавци, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов и окръжният прокурор Орлин Куздов. 

Задържан е 56-годишен мъж, с когото жената е живеела на семейни начала. 

Сигнал за престъплението е получен малко след обяд на 12 ноември. На спешния телефон е съобщено, че 70-годишна жена е намерена от нейни близки в безпомощно състояние в жилището й в селото. Изпратени са незабавно екипи на полицията и Спешна помощ, които открили жената починала в дома си. 

От огледа на съдебния лекар е установено, че смъртта е причинена вследствие на множество травматични увреждания по главата, гръдния кош и краката на жената. 

От къщата отсъствал мъжът, с когото живеела от три години на семейни начала. Криминалисти започнали работа по версия за извършено от него престъпление.

„Предприети са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия. Установено беше, че заподозреният се намира в София. Веднага е направен контакт със Столична дирекция на полицията и същият беше установен, задържан и конвоиран до полицейското управление в Шумен. Вчера продължи работата с него", отбеляза ст. комисар Георги Гендов. 

Убийството е разкрито за часове. 56-годишният обвиняем Абил Адил е направил самопризнания.

Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, за което се предвиждат от 15 до 20 години „лишаване от свобода“, доживотен затвор или такъв без право на замяна. Той е в ареста, с първоначална мярка за неотклонение за 72 часа.

Мъжът и жената са живели заедно от около три години в къща в ромската махала на селото, при тежки битови условия, без ток и вода. Абил Адил се е занимавал с ремонтни и строителни дейности. Той е криминално проявен, осъждан е за опит за убийство през 2000 г.