Съседска война завърши с убийство на мъж на столичния Женски пазар. Сигналът е получен 12:05 ч., информираха от СДВР. На мястото незабавно са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. 

На място става ясно, че 41-годишен мъж е прострелян в главата от 62-годишен негов съсед. Пострадалият е откаран в „Пирогов“, където почива още преди да влезе в реанимация. 

Убийството е станало в резултат на битов скандал между двама съседи за монтирането на врата в коридор на блока. По думите на разследващите мъжете са имали спорове през годините и днес се е стигнало до ескалация на отношенията им.

„В случая е ставало въпрос за поставяне на една междинна врата в сградата, като пострадалият е извикал майстори, които да поставят вратата. Извършителят на деянието не е бил съгласен да се постави тази врата“, уточни градският прокурор на София Илиана Кирилова.

„Пострадалият е откаран в „Пирогов“, където е починал още преди да му бъде оказана реанимационна помощ. Сформирани са екипи, които извършват неотложни действия по разследването - както на местопроизшествието, така и в жилището на задържания като извършител“, каза Николай Станчев от СДВР.

Полицейските екипи успяват да заловят извършителя недалеч от мястото на престъплението.

СДВР е започнала неотложни следствени действия. Разпитват се свидетели на престъплението и съседи. Разследващите все още уточняват какво е оръжието, с което е извършено убийството. Знае се, че мъжете не са имали разрешително за оръжие. 

От СДВР казаха, че има предишни подавани сигнали за вербална и физическа агресия както от жертвата, така и от извършителя.