Колони от коли се образуваха на много места заради поставените от снощи от властите контролно-пропускателни пунктове. МВР пусна образец на специална декларация, с която да напускаме селищата.

Снимка: btvnovinite.bg

На магистрала „Тракия“ и в момента има колона от автомобили, които искат да влязат в столицата. На практика под частична карантина са големите областни градове в страната и това доведе до напрежение на някои места. Много хора бяха върнати, тъй като пътуването е без основателна причина.

Извън областните центрове може да се излиза само за завръщане у дома, заради болест или по работа. Мярката не касае камионите и доставчиците, тя е въведена само за да се спрат безцелните пътувания и да се ограничи разпространението на заразата.

Снимка: btvnovinite.bg

Километрични опашки се извиха и на входовете, и на изходите от София. Най-натоварено беше на магистралите „Хемус“ и „Тракия“.

Някои се опитаха да избягат от проверяващите без обяснения, а други трябваше да се върнат обратно.

Стотици пловдивчани също се опитаха да напуснат града рано сутринта.  Проверката доведе до километрични опашки, а почти всички, тръгнали към селата си, трябваше да се върнат.

„80 процента от хората в града имат възрастни хора по селата, няма как, обръщайте колата“, обяснява полицай на пътници, опитващи се да напуснат Града под тепетата.

И в Хасково забраната не спря хората да пътуват. Полицията масово връщаше коли.

Снимка: btvnovinite.bg

„Знам, че има много хора, които искат да прекарат  времето  на тази  карантина по селата, за да използват дворовете си, но  може би това решение трябваше да го вземат преди днешния ден“, заяви кметът на община Хасково Станислав Дечев.

В Смолян проверяваха и обществения транспорт и предупредиха, че ще глобяват шофьорите, които не ползват предпазни средства.

За да улесни влизането на хората в областните градове, МВР създаде декларация, която може да се представи на полицаите на КПП-тата. Всички, които попълнят неверни данни в документа, подлежат на наказателна отговорност, предупреди вътрешният министър.

  • 126 са новите случаи на COVID-19 у нас
  • 153 са новите случаи на COVID-19 у нас
  • 313 са новите случаи на COVID-19 у нас
  • 332 са новите случаи на COVID-19 у нас
  • 359 нови случая на COVID-19 у нас
  • Трайно намаление на пациентите с COVID-19 в болниците
  • При 0,092% от всички поставени дози ваксини срещу COVID-19 се съобщава за нежелани реакции
  • 624 са новите случаи на COVID-19 у нас
  • 435 са новите случаи на COVID-19 у нас
  • 720 са новите случаи на COVID-19 у нас

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!