18-годишно момиче от Бяла Слатина страда от прогресиращо изкривяване на крака. Заради бюрократични пречки то губи правото на подпомагане от Фонда за лечение на деца.

Сега близките на Ивалина Василева се опитват да съберат 17 хил. лв. чрез дарения.

Деформацията на лявото ходило започва, когато Ивалина е на 13 години. „Започна да получава изкривяване в таза, в кръста, в гръбначния стълб от самата походка”, разказва майка й Виолета Симеонова.

От Фонда за лечение на деца одобряват поставянето на скъп фиксатор, доставен от Съединените щати, но операцията така и не се случва.

Снимка: btvnovinite.bg

„Явно фондът работи с определени болници, нашият лекар се премести в друга – за там не могат да бъдат отпуснати средства и детето остава така”, разказва майка й.

Преди броени дни дошъл и официалният отказ – пропуснати са всички срокове за безплатно лечение, тъй като междувременно момичето е навършило пълнолетие.

На много меса в Бяла Слатина вече се събират дарения. Вкъщи само бащата работи и нужните 17 хил. лв. са непосилни за семейството.

„Това ми е живота, и да го гледаш как му се подиграват, боли я и тя самата страда, и сега ни поставят в това положение, че да не можем да помогнем на детето, е страшно”, споделя майка й.

Ако искате на помогнете на Ивалина можете да дарите на:

BG24BUIB98885050603000
BIC:BUIBBGSF СИБАНК ЕАД
Титуляр: ИВАЛИНА ГЕОРГИЕВА ВАСИЛЕВА