Собственикът на балона, от който скочиха парашутистите край с. Литаково, е задържан за срок до 24 часа. За това съобщи БТА. 

Предстои да се изясни неговата роля и евентуална отговорност спрямо инцидента.

Припомняме, че сигнал за случая беше подаден днес около 09:00 ч. сутринта, след като двама парашутисти паднаха в нива между селата Литаково и Новачене.

От МВР потвърдиха, че в балона са били общо четирима души. Единият от тях е бил оператор на балона, двама са скочили с парашути, а последният е бил с нещо, подобно на парапланер.

 

Един от парашутистите е загинал на място, а другият е откаран в Окръжна болница за спешно лечение. Той все още е с опасност за живота. 

Оказа се, че балонът, с който са се издигнали във въздуха, няма документи, а пилотът е без лиценз. Това разкри ръководителят на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ - Анелия Маринова, която говори пред медиите по случая по-рано днес. 

Прокуратурата в София е зпаочнала досъдебно производство по случая. Разпитват се свидетели и очевидец, който е бил при настъпването на инцидента.

„Съвсем рано е на този етап да говорим за причини за настъпването на инцидента“, каза Христина Лулчева за bTV, говорител и заместник-окръжен прокурор на София.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK