В събота облачността над страната постепенно намалява. Повече облаци ще има над Югоизточна България, но до полунощ и там небето ще се проясни.

Максимални температури – между 20° и 25°. В София – около 20°, в Пловдив – 25°, във Варна – 24°.

Вятърът е предимно слаб, а в Източна България и планините - до умерен.

По нашето Черноморие облачността е значителна, но няма да вали. Следобед над Северното крайбрежие ще е предимно слънчево. Максимални температури – между 22° и 24°. Почти толкова е и температурата на морската вода.

Снимка: btvnovinite.bg

Над планините облачността се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Вятърът е умерен. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, а на 2000 метра – около 8°.

 

В неделя и в началото на новата седмица изгледите са за предимно слънчево време. Продължава и постепенното повишение на минималните и максималните температури.

Сутрин над низините и котловините отново ще има краткотрайни мъгли. Около и следобед прогнозата е за развитие на купеста облачност, но вероятността за валежи е малка.

Снимка: btvnovinite.bg

В сряда следобед се очакват превалявания с гръмотевици над Западна България. В Централна и Източна България дневните температури ще останат високи – до 27°-30°, а в Западна България ще се понижат. През нощта срещу четвъртък ще превали на места в Източните области.