Демокрацията е в опасност, защото парламентът става заложник на вътрешнопартийна битка в БСП. Колегите от левицата и техният лидер продължават да си играят на партизани и да търсят врага.

Това заяви лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки от трибуната на Народното събрание.

По думите му БСП са имали нужда от скандал, за да напомнят за себе си, в момент, в който нацията трябва да бъде обединена. Според него социалистите са се опитали да превърнат парламента в зрелище.

По време на днешното извънредно заседание, на което беше изслушан и премиерът Бойко Борисов относно ситуацията и предприетите мерки у нас заради разпространението на COVID-19.

Марешки обясни, че на днешното събрание е очаквал да се зададат важни въпроси, чиито отговори досега обществото не е чувало.

„Какво чухме – жалки въпроси и слаби отговори. Станахме жертва на нелеп сценарий, единствената полза, от който беше, един партиен лидер да получи 5 минути слава“, коментира лидерът на „Воля“.

„Г-н премиер, ние съжаляваме, че участваме в това нещо. Не знаем защо, Вие, който имате вид на силен физически, психически и политически човек, ни накара нас всички да легнем на прищявката на един политически лидер и да участваме в този цирк?“, запита Марешки и категорично заяви, че неговата партия няма да участва в подобни заседания от тук нататък.

От „Воля“ смятат, че мярката 60/40 може да бъде променена за определени сектори, например, на 80:20 или 100:0. Партията иска и коригиране на сметките за въоръжение.

„Ние настояваме, докато има един българин, който не живее добре и докато има една фирма в страната, която не може да работи, субсидиите на партиите да станат 0 лв. до края на мандата“, изтъкна Марешки.