Вицепремиерът Валери Симеонов не смята, че стабилността на правителството зависи от неговата оставка. По думите му кабинетът може да продължи да съществува и без него.

„Не мисля, че моята фигура или моята оставка е кой знае каква значима. Но от друга страна, по никакъв начин не мога да приема морални оценки от всякакви посоки – отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Аз си имам собствено мнение, изразил съм си мнението, държа на него, продължавам да твърдя и ще твърдя, че казвам истината, и ще го правя и занапред”, категоричен беше той.

Валери Симеонов призова да не се провеждат контрапротести в негова подкрепа по повод исканата му оставка от майките на деца с увреждания.

„Аз се чувствам достатъчно уверен в това, което върша, и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск, било на коалиционни партньори, било на някой друг, със средства, които лично аз не приемам, а именно средствата на уличния натиск”, каза Симеонов.

Той определи вчерашния протест пред Министерския съвет, на който беше искана оставката му, като „тюрлюгювеч”.

Вицепремиерът потвърди, че днес в 14:30 ч. предстои заседание на коалиция „Обединени патриоти”. „Разговори не съм водил с никого – нито със своите партньори, нито с премиера Борисов”, заяви Симеонов.

Вицепремиерът посочи, че не е бил изненадан, че от „Атака” са поискали оставката му.

Симеонов коментира също, че два сайта са пуснали фалшива информация с изявление на неговия син. „Няма такова, то не отговаря на истината”, подчерта вицепремиерът.