Майките на деца с увреждания, подкрепени и от други граждани, отново излязоха на протест. Тази вечер протестиращите отново блокираха бул. „Дондуков” в София.

Те настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Изказването на Симеонов от миналата седмица, че протестиращите майки са „кресливи жени” с „уж болни деца” взриви обществеността.

В пост във „Фейсбук” вицепремиерът написа, че това е политическа кампания. "Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", написа той.

Премиерът Бойко Борисов вече се извини от името на правителството и призова същото да направи и Симеонов. От Обединените арабски емирства, където е на посещение, той обяви днес, че ако поиска оставката на Симеонов, правителството ще падне.

В София протестиращите се събраха пред Министерския съвет още на обяд, когато блокираха за около час бул. „Дондуков”. Оставката на вицепремиера поискаха и мотористи, и родители на здрави деца.

Валери Симеонов, подкрепен от работодателите, заяви днес от Министерския съвет, че ще подаде оставка само ако политическият съвет на коалицията му я поиска. Иначе нямало причина.

Протестиращите се заканват да останат под прозорците на властта, докато Валери Симеонов не подаде оставка.

Днес вицепремиерът обяви, че когато политическият съвет на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти, поиска оставката му, той ще я подаде.

От партия „Атака”, която е част от малката коалиция в управлението, снеха политическото си доверие от Симеонов и поискаха да бъде сменен с друг човек от Патриотите.

На протест днес вечерта излязоха родителите на деца с увреждания и хора, които ги подкрепят, в Пловдив и във Варна. През деня протест имаше и във Враца.