Ако поискам оставката на Валери Симеонов, правителството ще падне. Това обяви премиерът Бойко Борисов от Обединените арабски емирства, където е на официално посещение.

От 12:30 ч. днес пред Министерския съвет в София има протест с искането Валери Симеонов да подаде оставка заради изказването му по адрес на протестиращите майки с увреждания, които нарече „кресливи жени” с „уж болни деца”.

От партия „Атака”, която е част от малката коалиция в управлението, снеха доверието от Симеонов и също поискаха да бъде сменен с друг човек от Патриотите на поста вицепремиер. Хората на Волен Сидеров поискаха и спешно свикване на Коалиционен съвет днес с конферентна връзка с премиера.

“По-сложно е, отколкото изглежда, но мое еднолично решение не би имало правна стойност. Разбирам, че между Волен Сидеров и Валери Симеонов има огромно напрежение, но те трябва да си решат вътрешно отношенията”, коментира още Борисов.

Той допълни, че от името на Симеонов не може да поеме ангажимент и вече е изразил възмущението си от казаните от него две думи, които са обидили майките с деца с увреждания.