Българска фирма измами с пари изпълнителя Енрике Иглесиас, проваляйки три концерта.

Музикантът трябваше да пее в Загреб, Минск и Рига, но, тъй като представляващата го фирма обяви, че хонорарът му не е изплатен, концертите няма да се осъществят.

Стотици фенове от Хърватия, Беларус и Латвия, които са закупили своите билети, няма да могат да слушат любимеца си на живо.

Българската фирма „Арт Бг” е една от големите промоутърски фирми на пазара, която е организирала много концерти на изпълнителя както у нас, така и в чужбина.

Екип на bTV направи многократни опити да се свърже с управителя на фирмата, но телефонът му беше изключен.

Снимка: btvnovinite.bg

Фактът, че не е изплатен хонорарът, принуждава агенцията, която представлява Иглесиас да отмени представленията.

Според управител на компания за събития големият проблем идва от това, че компаниите, които продават билети, често превеждат предварително сумите за пропуските.

„В един момент, както се е случило най-вероятно, организаторът казва „аз съм до тук” и задържа всички преведени средства. И ощетените зрители, всъщност не могат да си получат парите”, добавя Климент Йончев.

Снимка: btvnovinite.bg

На сайта на „Арт Бг” все още стои реклама на концертите на Иглесиас. При опит да се закупят билети обаче, сайтът не води до никъде.

Никой не е наясно къде е собственикът Даниел Стефанов. На адреса на фирмата няма никой..

Климент признава, че компанията е позната с некоректността си в бранша.

„Обича да заобикаля правилата, да си спестява от разходи, неща, които в България им се разминава, но когато това се случва по големи концерти в чужбина, всяка грешна стъпка е почти фатална”, смята той.

Компанията е една от големите у нас организирала концерти на Хосе Каресар, Горан Брегович, Лара Фабиан и спектакъла „Котките”.

Снимка: btvnovinite.bg
Някои от билетните платформи вече се обърнаха към полицията, за да получат правна оценка на ситуацията.

Докато няма повече информация обаче, суми за закупени билети няма да се възстановяват.