Легендарната рок група „Мотли Крю” се събира отново за турне в САЩ. Информацията идва близо 5 години след „последната” поява на бандата на сцена, пише Би Би Си.

Към „Мотли Крю” ще се присъединят легендите от „Деф Лепард” и „Пойзън”. Към момента няма обявени дати и градове, в които ще се чуят първите рок акорди на групите.

Снимка: Getty Images

Преди да завърши турнето за сбогом през 2014-15 г. членовете на „Мотли Крю” подписаха договор, в който изрично беше упоменато, че няма да имат повече турнета.

Но видео в платформата „ЮТуб” се твърди друго.

„Договорът се прекратява, защото има цяло ново поколение от фенове (Crüeheads), които неистово настояват групата да се събере”, обявиха Винс Нийл, Ники Сикс, Мик Марс и Томи Лий.

Снимка: Getty Images

През 2014 г. басистът Ники Сикс обясни, че законно групата не може да свири отново.

По думите му тогава единствената вратичка е ако всички членове прекратят споразумението, но „не виждам как ще стане това, защото има хора в групата, които ще откажат и в момента говорите с един от тях”.

Снимка: Getty Images

По-рано през годината той отново беше категоричен пред сп. „Ролинг Стоун”, че бандата няма намерение да се събира.

Онлайн петиция обаче явно е накарала музикантите от „Мотли Крю” да размислят.

Снимка: Getty Images

Въпреки това феновете по света пощуряха покрай новината за евентуално завръщане, а вече обявеното турне в САЩ буквално ги накара да облекат кожените одежди.  

Групата изнесе 158 концерта по време на последното си турне, като последната сцена беше тази в Лос Анджелис на 31 декември 2015 г. – родното място на групата.

Снимка: Getty Images

Легендарната група свири и у нас през 2009 г. в Каварна.

По-рано през 2019 г. излезе и биографичният  филм „The Dirt” в платформата "Нетфликс".