ГЕРБ запазва първото място с дял от 24,8% сред гласуващите, следвана от ПП-ДБ – 17,8%. Това сочи проучване на „Тренд“ за електоралните нагласи по поръчка на вестник „24 часа“. Изследването е направено в периода между 17 и 24 януари 2024 г.

Възраждане“ запазва третата си позиция с подкрепа от 14,6% . Четвъртият в подредбата е ДПС – 13,8%, а петото място остава за БСП – 9,6%.

Снимка: btvnovinite.bg

За пореден месец партията на Слави ТрифоновИма такъв народ“ (ИТН) запазва позицията си с малко над бариерата за влизане в парламента с 4,8%.

Изследването не регистрира сериозно очакване за промяна, породена от предстоящата ротация на министър-председателя Николай Денков с Мария Габриел.

Според 56% от анкетираните ротацията няма да промени съществено управлението. 15% смятат, че управлението ще стане по-добро. 16% са на мнение, че ще стане по-лошо.

Снимка: btvnovinite.bg

Проучването на „Тренд“ показва още, че се запазва ниско нивото наположително отношение спрямо работата на основните институции. 

Парламентът получава най-нисък дял положителни оценки – 15%. Правителството има 22% одобрение и 70% отрицателна оценка.

Без съществена промяна е оценката за работата на президента – 36% го оценяват положително, а отрицателно – 52%.

Снимка: btvnovinite.bg

Проучването е на агенция „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа“. Реализирано е в периода между 17 и 24 януари 2024 г. чрез пряко полустандартизирано интервю „Лице в лице“ с таблет сред 1016 пълнолетни.